Veiligheid op de werkvloer

Op de werkvloer kan er altijd een ongeluk gebeuren. Sommige hiervan zijn te voorkomen andere niet. Om het zo veilig mogelijk te maken kunnen bedrijven meerdere maatregelen nemen. In deze blog hebben wij enkele tips voor u verzameld, zodat ook jouw werkvloer voortaan veiliger wordt.

Wat zijn de gevaren

Er zijn jobs die zijn gevaarlijker dan andere. Het is dus onvermijdelijk dat er bij deze gevaarlijke jobs meer ongevallen gebeuren. Een ding dat bedrijven kunnen doen, is een overzicht van de regels en gevaren aan iedere werknemer door te geven. Deze kunnen ook aan een openbare plek te zien zijn. Ideaal zou een werknemer deze lijst elke dag moeten zien. Zo word hij elke dag aan de gevaren herinnert en weet hij waarop hij moet letten.

De juiste bedrijfskleding

Een andere manier om ongevallen te vermijden is door het dragen van de juiste kleding. Deze kledij kan natuurlijk voor elke job anders zijn. Zo kun je bijvoorbeeld grisport werkschoenen dragen. Deze schoenen zijn sterker dan normale schoenen en kunnen je voeten beschermen. Bij het gebruiken van gevaarlijke machines, zouden werknemers kleding moeten dragen die nergens tussen kan komen. Een algemene bedrijfskleding helpt hierbij. Zo draagt iedereen hetzelfde en kunnen nog meer ongevallen vermijden worden.

Nooduitgangen

Het is belangrijk om de nooduitgangen te signaleren. Bij een noodsituatie weten alle werknemers meteen waar ze naartoe moeten. Dit betekent tijdwinst, en tijd in een noodsituatie kan veel mensen leven redden.

Propere werkvloer

Het is belangrijk dat werknemers niet uitglijden of struikelen op een werkvloer. Zeker als ze met gevaarlijke machines werken. Om dit te voorkomen kun je elke medewerker erom vragen om hun werkplek op het einde van de dag proper achter te laten. Hiervoor kun je ook een persoon voor aangeven die dit controleert. Deze persoon kan ook controleren of alle veiligheidsmaatregelen aan het volgen zijn.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *